KRONİK TOKSİSİTE VE TEDAVİSİNE BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLAR
Giderek toksin yükü ağırlaşan bir dünyada yaşamaktayız. Toksisite kaynaklarından ( besinler, ilaçlar, soluduğumuz hava, içtiğimiz su , günlük kullanılan araçlar, giysilerimiz, kozmetik ürünler, dezenfektanlar, radyasyon yayan cihazlar, sigara vb alışkanlıklarımızdan ) üzerimize toksin yağmaktadır.
Genetik ve metabolizmamız daha önce hiç karşılaşmadığı milyonlarca kimyasal , ağır metal ve toksinleri elimine etmekte zorlanmaktadır.
Kronik toksisitenin oluşturduğu patogenez farklı olsa da aynı klinik tablolara neden olmakta ve tıbbı eğitimlerimizde öğrendiğimiz hastalıkların klinik tablosuna benzemeyen hastalıkları oluşturmaktadır. Tıp Fakültesi ve uzmanlık eğitimi sırasında edindiğimiz bilgi ve deneyimlerimizle bu multifaktöryel toksisite tablosuyla başa çıkmada ve vaka analizlerinde zorlanmaktayız.
Bu bağlamda BÜTÜNCÜL TIP OKULU olarak Kronik Toksisite ve Tedavisine Bütüncül Yaklaşımlar Eğitimi düzenlemektedir. Bu etkinlikte sizi de aramızda görmekten memnunluk duyacağız.
Bu eğitim hem teorik hem pratik uygulama şeklinde tasarlanmıştır.( PDF, Webinar Kayıtları ve Sunumlar önceden katılımcılara gönderilmektedir.Belli süre kayıtta kalmaktadır.)
-Katılımcı sayısı kontenjan ile sınırlıdır.
-Pratik uygulama iki günlük hafta sonu eğitimi şeklinde yapılmaktadır . Hekimlerimizin tecrübelerini de dikkate alarak endikasyonlar , komplikasyonlar , uygulamalar, vaka örnekleriyle vaka analizleri , soru ve cevaplar şeklinde vaka başı tedavi uygulamalarıyla yapılmaktadır.
-Katılımcılarımıza eğitim sonrasında ‘Katılım Belgesi ‘verilmektedir.
EĞİTİM İÇERİĞİ
1- Kronik Toksisitede Temel Bilgiler ( Eğitmen : Dr.Murat Baş )
–Toksin Nedir? Bir toksinin genel özellikleri , biyokimyası ve farmakogenezi, toksikanların yer değiştirmesi, metabolizması , absorbsiyon dağılım ve atılımı, biyofarmasyonu , detoks fazları, Metilasyon , oksidatif stres mitokondriyal disfonksiyon ve antioksidan sistem .
–Toksin Çeşitleri ( Sigara , Ağır metaller, Gaz toksiteleri, Gıda ve kalori Toksiteleri ve Obseite , Toksinler ile Disbiyosis ve Mikrobiyata ,Medikal Estetik Uygulamalarında Toksite , Petrokimyasallar , Radyasyon , Radyoaktivite toksitesi, Tarım ilaçları ve insektisitler , pestisitler , Ekotoksikoloji , Bitki ve hayvanların toksitesi, Nanotoksikoloji , Klinik tıbbı toksikoloji, Kronik ilaç kullanımı ve toksite , Diş hekimliği uygulamaları ve toksite, Kozmetikler ve toksite )
–Kronik Toksitenin Patogenezi ( Toksinlerin zedeleyici etkileri nasıl oluşur?, Enflamatuar cevaba etkileri. Oksidatif Stres ve Hipoksi , Hücre zedelenmesi , Bağ Doku Yüklemeleri ve asidoz , Genetik yatkınlık ve Zayıf Halka teorisi , Toksinler ve Karsinogenez)
–Kronik Toksisitede Sistemlerin Yanıtları : ( Klinik yansımaları , kan sistemi, immun sistem, karaciğer ,böbrek, solunum sistemi, sinir sistemi, okuler sistem, kardiyovasküler sistem, reproduktif sistem, kas ,eklem ve iskelet sistemi, endokrin ve hormonal sistem , derinin toksiteye klinik yansımaları )
-Obesitede Kronik Toksisite, Temel Bilgiler ve Klinik Yansımaları
-Gebelikte Kronik Toksisite, Temel Bilgiler ve Klinik Yansımaları
-Çocuklarda Kronik Toksisite, Temel Bilgiler ve Klinik Yansımaları
-Toksik Metal ve Mineral İlişkisi
-İyot ve Toksik Halojenler
-Kozmetik Toksitesi
2-Kronik Toksisitede Vaka Çözümlemeleri
-Anamnez alımı, Fizik muayene , Laboratuar testlerinin yorumlanması ve Tamamlayıcı Tanı Yöntemlerinin algoritması ile vaka analizleri.
3-Detoks Fazları ve Mekanizmaları ; Tıbbi Detoks ve Güncel Şelasyonlar .
Eğitim Özellikleri
- Dersler 0
- Sınavlar 0
- Süre 12 saat-2 gün
- Yetenek seviyesi All levels
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 19
- Değerlendirme Evet